Världen med nya glasögon
personlig utveckling, tre principer, 3P, ledarskapsutveckling, coaching, coachning, flow, inre utveckling, psykisk hälsa, företagsledare, ledarskapsutbildning, chefsutbildning, förändringsprocess, beteendeförändring, ledarutveckling, chefsutveckling, ledarskap, förändringsledare, förändringsmetodik, framgångsfaktorer, framgångsfaktor, chef, ledare, verksamhetsutveckling, lönsamhet, lycka, tänkande, tankar, medvetande, livskraft, insikt, insikter, intellekt, flow, sinnesro, affärsstrategi, strategi, livsstrategi, affärsmål, visdom, room for flow community, verksamhetsmål, verksamhetsstrategi, kommunikationsstrategi
247
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-247,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,no_animation_on_touch,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Världen med nya glasögon

Halvdagskurs. Ges ibland också som kvällskurs.

 

Hur skulle världen se ut om vi bytte glasögon? I den här kursen utforskar vi det mänskliga medvetandet och vad det har med vår uppfattning av omgivningen att göra, både i stort och smått. Och hur vår för tillfället aktuella uppfattning påverkar vårt mående, våra relationer, våra tankar och därmed våra känslor. Medvetandenivåerna varierar såklart från person till person, men det inte många vet är att de också varierar varje stund för var och en av oss. Precis hela tiden åker vi alla upp och ner i en hiss mellan olika medvetandenivåer.

 

Många kulturer, varav Mayafolket var bland de första, har utforskat teorier om olika nivåer mänskligt medvetande.

 

Dessa medvetandenivåer har ingenting med intelligens eller kunskap att göra, så de ska inte blandas ihop med begreppet ’att vara medveten om’.

 

Många ’aha’ och ’haha’

Men att bli medveten om dessa medvetandenivåer, leder till fantastiska insikter om varför vi själva och andra agerar som vi gör och säger det vi gör. Det här är alltså en kurs med många ’aha’ och ’haha’ för dig som vill förstå dig själv och andra bättre.

 

Tänk när vi alla inser att vi inte behöver ha en gemensam uppfattning av omgivningen! Ja, till och med att det inte ens går att ha en gemensam uppfattning av omgivningen. Då kan otroligt mycket lidande lösas upp på nolltid. Så mycket frustration, så många meningsskiljaktigheter, ja, till och med krig – helt i onödan!

 

Vad får vi istället? Sinnesro, lugn och samarbetsvilja, för människor som mår bra vill inte göra någon annan illa.

 

I kursen tittar vi också på hur medvetandet är en av de tre förutsättningar som finns för mänskliga upplevelser. De två andra är tänkandet och livskraften.

Du kommer att få reda på:
  • Varför vissa människor suger energi ur dig och andra ger dig massor av energi genom att bara finnas i din närhet.
  • Hur du lättare kan förstå andra människors ageranden – både positiva och negativa.
  • Varför livet ibland känns hoppfullt och andra gånger helt hopplöst trots att inga yttre omständigheter har ändrats.
  • Vad du behöver göra för att komma närmare din själ.
  • Hur du kan sluta se världen som en plats där vi alla får en del av en förutbestämd ’kaka’ och istället bestämmer dig för att skapa egna ’kakor’.
  • Varför du ibland kan tolka det någon annan säger som en käftsmäll och senare inse att personen kanske inte menade det du trodde.

 

Några ord från deltagare:

”En intressant kurs för att tänka annorlunda.”
”Mycket tänkvärt och intressant!”
”Hjälpte till att sätta saker i perspektiv.”
”Den utmanar hur jag själv valt att acceptera vissa saker i min uppväxt.”
”Detta är spännande och intressant!”
”Jätteintressant, det väckte tankar hos mig!”

 

Kursen ges med jämna mellanrum i Room for flow community. Den ingår också i den 1-åriga utbildningen ”Mysteriet med den försvunna lyckan” som du hittar HÄR.

 

Om du istället vill gå kursen tillsammans med ett gäng kompisar eller kollegor, klicka på mejlknappen för att mejla mig så kommer vi överens om ett upplägg som passar för din grupp. Du kan också få en privatsession med kursens innehåll.

 

Det enda du behöver för att delta i kursen är en nyfikenhet och en vilja att se saker ur nya perspektiv.

Room for flow community
Mejla
Varför det funkar att titta bakom kulisserna